Langbladig Boekweit | Rotstuinen

We erkennen een al lang bestaand geval van boekweitafgunst. Elk bezoek aan ‘s werelds grote rotstuinen, zoals de Denver Botanic Garden, laat ons verlangen om het rotstuingeslacht eriogonum te laten groeien. We hebben veel leden van het geslacht gedood, omdat ze echt een hekel hebben aan onze vochtige en natte zomers. Zelfs onze spleettuin hielp niet om deze in leven te houden, zelfs niet inclusief onze naar verluidt gemakkelijk te kweken inheemse Appalachen, Eriogonum allenii. Na verschillende keren bijna opgegeven te hebben, kunnen we eindelijk succes verklaren met de in Texas geboren Eriogonum longifolium, van onze botaniseringsexpeditie in Oost-Texas. Hier is onze klomp in volle bloei, en best gelukkig in een van de rotstuinsecties. Toegegeven, het is niet zo verbluffend als sommige van de soorten die in Denver gedijen, maar hey, we kunnen dat geslacht nu van de lijst afvinken.

Eryngium longifolium

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Monfleuri
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart