Friday Fabulous Flower – flessenborstel

 

Eind juli bloeit er niet al te veel maar deze uitstekende struik bloeit in deze periode. Dit is de bottlebrush buckeye, Aesculus parviflora, nog beter het groeit goed, zelfs op een redelijk schaduwrijke plek. Hier maakt hij deel uit van een gemengde struikgewas. De lange witte bloemtrossen zijn de reden voor de algemene naam “flessenborstel”. Deze specifieke struik is ongeveer 6 ‘lang en misschien 8-10’ breed, en ze kunnen een beetje groter worden, maar langzaam. Ze hebben de neiging om zich een beetje te verspreiden via wortelstokken, en dus blijven de meeste kleinere tuinen uit de buurt van deze plant. Een luchtfoto shoot van mayapple is te zien in het midden onderaan. Sommige jaren worden de bloemen aangevallen door Japanse kevers, maar ondanks een zachte winter zijn hun aantallen dit jaar niet groot geweest. Deze werd in 2003 als zaailing geplant en bloeide 5 jaar later (2008) voor het eerst; dat jaar is deze gegraven en opnieuw geplant op deze locatie.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Monfleuri
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart