The Phytophactor: Friday Fabulous Flower

Onze Afrikaanse reis was gericht op dieren, niet op planten, maar TPP was op zijn minst bekend met een vrij veel voorkomende boom die in bloei en fruit stond in deze tijd van het jaar, het begin van het droge seizoen. Het wordt de worstboom genoemd vanwege de grote, zware, onverwoestbare vruchten die als zoveel salami in een broodjeszaak naar beneden hangen (onderste afbeelding). Net als andere Bignons, Kigelia africana, heeft gevleugelde zaden, maar omdat de vrucht niet opengaat, krijgen ze niet veel kans om te vliegen totdat een groot zoogdier eraan knaagt. De donker kastanjebruine bloemen gaan maar één nacht open en worden door vleermuizen bestoven; soms kun je de sporen zien die zijn achtergelaten door vleermuisduimhaken op de buitenste keel van de bloem. Omdat de bloem vrij groot en vlezig is, trekt veel biomassa veel belangstelling en verschillende antilopen, en zelfs olifanten zullen bij bomen stoppen voor een hapje van recent gevallen bloemkronen.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Monfleuri
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart