Hoe maak je je tuin klaar voor de winter?

De tuin is een geweldige plek om te ontspannen en tot rust te komen. Het is een plek van vrede en rust. Je kunt alle stress en alledaagse problemen even vergeten. Maar als de winter komt, kun je misschien niet zoals gewoonlijk van je tuin genieten. Daarom moet je een tuinkachel kopen om je buitenruimte te verwarmen. Een tuinkachel is een voordelige manier om in de winter een gezellige sfeer te creëren in je tuinhuis of terras. Daarnaast moet je je tuin ook klaar maken voor de wintermaanden. Zo kunnen al je planten gedijen bij koude temperaturen. Hier zijn enkele tips om je tuin voor te bereiden op koude maanden.

Voeg een houtkachel toe

Als je van plan bent om deze winter tijd in je tuin door te brengen, moet je ervoor zorgen dat het warm genoeg is. Een houtkachel kan een kleine ruimte snel opwarmen. Het kan een duurzame manier zijn om je buitenruimte te verwarmen. Deze kachel gebruikt brandhout als brandstof. Je hoeft dus geen dure elektriciteitsrekening te betalen voor verwarming. Ook kun je nog steeds genieten van warme temperaturen wanneer de stroom uitvalt.

Mulch het tuinbed

Je kunt je planten mulchen met schors of compost om ze warm te houden tijdens de wintermaanden. Het toevoegen van wat compost zorgt ook voor extra voedingsstoffen tijdens deze koude maanden. De mulch helpt ook om water in de grond vast te houden, waardoor deze vochtig blijft. Hierdoor wordt schade door vorst voorkomen. Als je geen toegang hebt tot schors of compost, kun je in plaats daarvan altijd een oude krant gebruiken. Bovendien kan het afdekken van de tuinbedden bodemerosie en onkruid ontwikkeling voorkomen.

Oogst je groenten

Als je wat groenten in je tuin kweekt, zorg er dan voor dat je ze oogst voordat de vorst toeslaat. Deze groenten bevatten courgette, tomaten, winterpompoen, bonen en pompoen. Bovendien kunnen wortelen en aardappelen mogelijk in de grond blijven omdat ze lichte vorst kunnen verdragen. Als je verschillende kruiden in containers kweekt, is het beter om ze naar binnen te verplaatsen. Sommige kruiden kunnen het koude seizoen verdragen, maar anderen hebben extra zorg nodig. Met deze tips ben je al beter voorbereid op de winter!

 

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Monfleuri
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart