Het snoeien van je boom of struik van groothandel zaden

Na een bezoekje aan de groothandel zaden gaan de planten groeien en komt er een moment waarop je moet gaan beginnen met snoeien. Dit is voor veel mensen een pijnpunt, omdat dit toch vaak als lastig of onduidelijk wordt ingeschat. Daarom helpen wij je graag een handje mee. zodat je met een gerust hart terug gaat naar groothandel zaden.

Wat zijn de hoofdregels van het snoeien van bomen of struiken?

Nadat je een tijdje terug je zaden hebt bemachtigd bij tuinplus.nl of een groothandel zaden, is het wellicht tijd voor een snoeibeurt. Snoeien is een belangrijk onderdeel van het tuinieren, en vaak wordt het ook als een van de lastigste bestempeld. Zo hebben veel mensen moeite met het inschatten wanneer zij moeten beginnen met snoeien. Gelukkig zijn hier een paar hoofdregels voor. Ten eerste moet je er op letten dat je snoeit met de juiste gereedschap, dat scherp genoeg is en hiervoor bedoeld is. Wanneer je gebruik maakt van een botte snoeischaar, dan heb je kans dat je een rafelige snoeiwond achterlaat. Dit klinkt misschien niet heel ernstig, maar dit kan ervoor zorgen dat je gewas makkelijker aangetast wordt door vervelende dingen zoals schimmel.

Wat moet je precies weghalen bij de boom of struik?

Ten tweede moet je goed kijken naar welke takken je precies moet weghalen. Je kunt namelijk te vroeg beginnen met snoeien – begin vooral niet wanneer je de groothandel zaden uitloopt – maar ook de verkeerde takken weghalen. Zorg ervoor dat je boom of struik in evenwicht blijft, en dat hij niet helemaal uit balans raakt. Knip wel alle oude takken weg, het liefst zo diep mogelijk. Dit geeft nieuwe takken weer de mogelijkheid om te groeien. Deze groei kun je ook stimuleren door net een stukje boven de jonge scheut die naar buiten gericht is te snoeien. Dit kan ervoor zorgen dat de scheut verder gaat groeien, en je toch een open structuur behoudt in je boom of struik. Dit is een prachtig gezicht en zorgt voor genoeg ruimte en openheid. Ook is het belangrijk om takken weg te halen die met elkaar schuren of over elkaar heen groeien. Dit kan ervoor zorgen dat de groei belemmerd wordt en je boom of struik minder groeit.

Hoe moet ik mijn boom of struik snoeien in de winter?

Je moet ook vooral niet beginnen met snoeien wanneer er sprake is van vorst. Wellicht is deze tip je al meegegeven in de groothandel zaden, maar dit kan je boom of struik flink ervan langs geven. Je kunt wel in de winter snoeien, maar dan zul je toch op een paar dingen moeten letten. Je kunt bijvoorbeeld wel een boom of struik snoeien waarvan je vindt dat ze een lelijke structuur hebben gekregen. Sommige bomen of struiken kunnen hier al enorm van opknappen. Ook kun je najaarsbloeiers snoeien wanneer het jonge blad nog niet is uitgelopen. Wees dan wel voorzichtig genoeg, niet dat je per ongeluk ook het jonge blad weg snoeit. Dit zou erg zonde zijn.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Monfleuri
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart