Veilig springen op een trampoline

De veiligste manier om je kind lichaamsbeweging te laten krijgen is met behulp van een Etan inground trampoline. Dat is een trampoline, die boven een gat in de grond wordt gemaakt. Wat deze trampolines zo veilig maakt is, dat je bij een mislukte sprong minder diep valt dan met een trampoline op een stalen frame. De kans op zware blessures is dus minder groot. Voor extra veiligheid zijn er rondom een inground trampoline zachte randen gemonteerd. Daardoor is de kans bijna nihil dat je kind met een been tussen de veren komt. De randen zijn iets opstaand en voorkomen ook dat er spullen uit de tuin in het gat kunnen rollen.

Vorm van de springmat

Bij een inground trampoline kan worden gekozen voor alle bekende vormen springmat. Voor een gelijkmatige veerkracht op elke plek van de mat kan het beste een ronde mat worden gekozen. In kleine tuinen is een vierkante springmat misschien wat praktischer. Wie wil meedoen aan de nieuwste trend kiest voor een rechthoekige springmat. Die zorgt voor een aparte spring sensatie en biedt de mogelijkheid om bijzondere sprongen te maken. Als extra maatregel om ongelukken te voorkomen kan er rondom een inground trampoline door Etan trampolines een veiligheidsnet worden geleverd.

Plaatsen van een inground trampoline

Om een inground trampoline te kunnen plaatsen moet er een flink gat in de tuin worden gegraven.  Bij ronde trampolines gaat het om gaten met een diepte van 70 centimeter en een doorsnede van 210 tot 380 centimeter. Bij een rechthoekige springmat moet er tot een diepte van 95 centimeter worden uitgegraven. De springmat varieert bij deze modellen van 230 x 150 centimeter tot 330 x 225 centimeter. Dat zijn flinke gaten, waar veel aarde bij wordt opgegraven. Wie zelf geen zin of tijd heeft om de gaten te graven kan dat laten doen door de monteurs van Etan Trampolines. Zij voeren ook de overtollige grond af.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Monfleuri
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart