Grote bomen in een plantenbak in de tuin

Een mooie boom is een sieraad voor elke tuin. Maar kun je deze in een plantenbak plaatsen ? En welk materiaal en uiteraard is het duurzaam? Dit zijn zeker de eerste vragen die in je opkomen. Ik geef hieronder tips en uitleg over cortenstaal plantenbakken zonder bodem voor het plaatsen van grote bomen in je tuin. Denk je dat cortenstaal plantenbakken bij jouw tuin passen?

Wat is cortenstaal:

Cortenstaal is een staalsoort met een roestig uiterlijk. De roest laag is de beschermlaag tegen zuurstof van buitenaf. Daardoor komt er geen zuurstof bij het cortenstaal komen. Een cortenstalen bloembak kan dus nooit doorroesten en wordt niet dunner na verloop van tijd. Een cortenstalen plantenbak is daardoor geheel onderhoudsvrij en erg duurzaam. Wel belangrijk: je moet wel de beplanting in de bloembak water te geven. Cortenstaal is bij productie zwart metaal. Als het cortenstaal in aanraking komt met luchtvochtigheid treedt de eerste roestvorming op. De plantenbak is ca 4 a 5 maanden na plaatsing in de tuin geheel geroest en heeft dan de bruin, oranje kleur. Cortenstalen bloembakken zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er ronde, vierkanten en rechthoekige plantenbakken in vele afmetingen beschikbaar. Kleine bloembakken van 40 x 40 x 40 cm tot hele grote van 200 x 200 x hoog 80 cm. En tientallen afmetingen ertussen in. Maar ook plantenbakken zonder bodem of verrijdbare bloembakken met wielen zijn beschikbaar. Voor elk wat wils dus.

Cortenstalen plantenbak zonder bodem:

Als je grotere bomen in de tuin wenst te plaatsen in een bloembak dan kun je kiezen voor een cortenstaal plantenbak zonder bodem. De wortels van je boom kunnen dan dieper wortelen in de aarde omdat de plantenbak geen bodem heeft. De randen en de hoeken van de plantenbak zijn extra verstevigd zodat de cortenstalen plantenbak zonder boem toch erg stevig en duurzaam in de tuin geplaatst kan worden.

Creëert sfeer in de tuin met cortenstalen bloembakken:

Sfeer, warmte, knus, dit zijn dé termen waarmee je jouw tuin wil associëren. Sfeer creëren in de tuin doe je eenvoudig door de juiste plantenbakken te plaatsen. Door de speelse vormen bepaal je zelf welke uitstraling je jouw tuin wil geven. En nogmaals, er zijn dus zoveel vormen en afmetingen plantenbakken beschikbaar dat u altijd de juiste bloembak voor uw tuin zult vinden. Het uiterlijk van roest van de cortenstalen bloembakken geeft uw tuin een warme, gezellige en natuurlijke uitstraling. 

Showroom cortenstalen plantenbakken:

TuinExtra heeft een ruim assortiment cortenstalen bloembakken in de webshop en in de showroom in Kaatsheuvel (Noord-Brabant). Wens je meer informatie over cortenstalen plantbakken, dan is TuinExtra een bezoek zeker waard. 

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Monfleuri
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart