The Phytophactor: Friday Fabulous Flower

TPP is terug! Het was een geweldige reis, ook al vereiste het verschillende afleveringen van covid-testen (mislukte ze allemaal, een goede zaak), waaronder een die werd toegediend door een verpleegster die met een helikopter naar een veldkamp werd gebracht voor slechts 9 van ons. Hoe dan ook, vandaag is geen vrijdag, geen aster, wordt eigenlijk een valse Aster genoemd, Boltonia decurrens. Momenteel staat hij in onze vaste tuin in bloei. Met een hoogte van meer dan 7 voet is het echt een hoogtepunt. En dit is een zeldzame plant in Illinois, een bedreigde diersoort. En dat ik het nog nooit in het veld had gezien, was nogal een verrassing. Nu weet TPP wat je gaat zeggen: “Bedreigd? het ziet eruit als een fijnstraalaster, een Erigeron. En technisch gezien heeft TPP geen idee waarom het er geen is, en sorry, ik heb niet de kans gehad om het op te zoeken. De talrijke smalle roze lintbloemen en gele schijfbloemen lijken zeker op een fijnstraalaster. Deze specifieke soort heeft bladbases die prominent naar beneden lopen langs de stengel, maar Verbesina (vleugelsteel) heeft zoals de naam al doet vermoeden gevleugelde stengels, zodat de twee verward kunnen worden als je alleen stengels had. Al laten de gele lintbloemen van de laatste geen twijfel bestaan.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Monfleuri
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart