Zo geniet jij deze zomer optimaal van je tuin!

In de zomer is de tuin de ideale plek om even tot rust te komen, van het zonnetje te genieten, een boekje te lezen of een hapje te eten. Met deze drie tips kun jij deze zomer optimaal van jouw tuin genieten.

Creëer een fijn terras

Om ‘s zomers optimaal van je tuin te kunnen genieten is een lekker terras cruciaal. Als je dat nog niet hebt, wordt het hoog tijd om daar eens werk van te maken. Idealiter plaats je jouw nieuwe terras op een betegeld stuk tuin. Investeer in een fijn loungeset zodat je lekker kan zitten (en kies zorgvuldig, want het aanbod in loungesets is groot), span eventueel een schaduwdoek op, zodat je niet in de volle zon hoeft te zitten en schaf wat leuke buitenlampen aan voor als je het laat maakt op jouw terras.

Deze planten zijn leuk om in de zomer in je tuin te hebben

Als je lekker buiten zit is het heerlijk om uitzicht te hebben op een paar mooie kleurrijke planten en bloemen. In de zomer staan zonnebloemen, lavendel, petunia’s en hibiscus heel mooi in bloei. Het is ook heel leuk om voor de zomer werk te maken van een kruidentuintje. Hoe tof is het om samen met iemand een paar zomerse cocktails te maken en de munt, tijm of basilicum die je daarvoor nodig hebt gewoon uit je eigen tuin te kunnen plukken? Een kruidentuintje is iets minder arbeidsintensief dan een echte moestuin en daarom ideaal voor mensen met weinig tijd.

Jouw tuin is de ideale locatie voor een leuke activiteit

Maak van jouw tuin echt de place to be door deze zomer een leuke activiteit te organiseren. Dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of groots te zijn. Alleen al een simpele familie-barbecue kan genoeg zijn om jouw tuin echt als een fantastische uitbreiding van je huis te ervaren. Zeker als je een mooi en ruim terras hebt is het heerlijk om daar lekker veel mensen uit te nodigen en gastheer of -vrouw te spelen. Zet een lekker muziekje aan en hang een paar lichtslingers op voor wanneer het donker wordt buiten. Gezelligheid gegarandeerd!

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Monfleuri
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart