Verschillende soorten gras voor de tuin

Het lijkt misschien allemaal heel erg op elkaar, maar wist je dat er meerdere soorten gras zijn die je kunt aanschaffen voor in jouw tuin? Bij het kiezen van gras voor je tuin is het belangrijk om rekening te houden met de klimaatomstandigheden en bodemgesteldheid van de tuin, maar hier vind je in ieder geval al je opties. 

Speelgazon

Dit wordt ook wel Engels raaigras genoemd en samen met Roodzwenkgras is dit erg geschikt voor het maken van een gazon. Bij gazonplus.nl vind je al de informatie die je nodig hebt als het gaat om het aanleggen van een gazon, maar dit type gras is in ieder geval slijtvast en snelgroeiend. Het is goed bestand tegen betreding en vandaar dus ook perfect voor tuinen waarin veel wordt gespeeld. Vandaar ook de naam. Het grote verschil met roodzwenkgras is dat het niet zo slijtvast als Engels raaigras, maar het ziet er vaak toch wel mooier uit. 

Seizoens gras 

Zoals al benoemd, is het belangrijk om te kijken naar welk type gras je wanneer in het jaar nodig hebt. In sommige landen moet je hier meer rekening mee houden dan andere. Zoysia en Bermuda vallen onder warm seizoen gras en zijn dus meer geschikt voor warmere klimaten en groeien het beste in de zomer. Deze grassen zijn over het algemeen vaak droogtetolerant. De boven beschermen grassen zoals de Engels raaigras is daarentegen meer voor de koude seizoenen. Deze grassen functioneren goed in koelere klimaten en groeien het meest actief in het voorjaar en de herfst. 

Schaduwgras

Als laatste voorbeeld heb je nog schaduwgras en Veldbeemdgras is hier perfect voor. Helaas kun je niet zoveel doen aan de ligging van je tuin en mocht er veel schaduw vallen, moet je toch een manier vinden om er nog optimaal gebruik van te kunnen maken. Veldbeemdgras kan goed omgaan in omstandigheden met minder zonlicht en hierdoor hoef jij je dus niet druk te maken dat het gras niet genoeg zonlicht krijgt. Je kunt er nog heerlijk van genieten, ook in de wintermaanden. Er is al met al dus genoeg om op te letten, maar in ieder geval genoeg keus om de tuin wat groener te maken. 

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Monfleuri
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart